2009. november 12., csütörtök

Egyszerűsített Linuxszal csábítanák a brit nyugdíjasokat az internetre


Egyszerűsített szoftverrel ösztönzik Nagy-Britanniában a 65 év felettiek PC-használatát, akik közül több mint hatmillióan még egyszer sem vették igénybe az internetet.


A SimplicITY, azaz egyszerűség névre keresztelt szoftver a számítógép leggyakrabban használt alkalmazási területeire irányítja a felhasználót. A képernyőn mindössze hat jól látható ikon található, amelyek például a levelezőrendszert, a csevegőprogramot vagy a böngészőt nyitják meg. A gép használatát a rendszerrel telepített 17 oktató videó is segíti.

A nyílt forráskódú Linux operációs rendszeren alapuló számítógépeket postai megrendelés alapján készítik, és két héten belül szállítják. A rendszer lényege, hogy a Windowsnál megszokott bejelentkező képernyők és a különböző rejtett almenük helyett a fontosabb funkciók azonnal, jól elkülönített gombok formájában jelenjenek meg.

A rendszer lelkét jelentő szoftver ingyen letölthető, így a már meglévő Windows vagy Linux alapú számítógépek is átalakíthatók az idősebbek számára. A brit kormány felmérése szerint a világhálóhoz még nem csatlakozott idősek évente több száz fonttól esnek el azzal, hogy nem spórolhatnak internetes vásárlásokkal, és lemaradnak a szolgáltatók, bankok online kedvezményeiről.

http://www.eldy.eu/
Forrás: Index