2010. április 6., kedd

Kémkedik használója után a Vörös Csillag oprendszer

Észak-Korea Vörös Csillag nevű saját operációs rendszere nyílt forráskódú alapokon nyugszik, viszont kémkedik is felhasználója után. Egyelőre még az ázsiai diktatúrában is többen használják a Windowst nála.

2010. április 5., hétfő

Linuxok háborúznak a mobilozókért

Hónapokon belül kiderül, hogy a Nokiának milyen csapásmérő ereje van. A mobilokra és netbookokra szánt MeeGo Linux nevű operációs rendszere nemsokára a fejlesztőkhöz kerül, akik elvégzik a finomhangolását. Nyárra elkészül a végleges verzió, amely csatára hívja az Androidot, és közben a Windows XP is eleshet. Képzeljenek el egy nyílt ökoszisztémát, ahol izgalmas felhasználói élmények jöhetnek létre. Ugye önök is egy zöld rétet látnak maguk előtt, amin jókat lehet hancúrozni? Ezt az idilli képet vetítette elém a Nokia és az Intel a sajtóközleményében, de nem pajzán gondolatok jártak a fejükben. A MeeGo nevű operációs rendszerről mondtak ilyeneket, ami állítólag netbookon, táblagépeken és okostelefonokon is jól fut majd. Ezzel akarják meghódítani mobilipar csúcskategóriás szegmensét, arról viszont nem nagyon beszéltek, hogy ez mikor válik valósággá, és a MeeGo mire lesz jó.

Open cloud: Game changing technology for govts

Governments use technology extensively to support their missions. Cloud computing is next generation IT which governments can use to change how they operate IT, how they store data and applications, and make these readily available any time, anywhere using any device. Cloud computing is gamechanging technology.